Frölunda vann Foto: Bildbyrån.

Galna målet ger Frölunda avgörande match

Uppdaterad
Publicerad

Nicklas Lasu stod för ett helt sensationellt mål till 2-1-seger för Frölunda i Skellefteå Kraft Arena. I sudden death sköt centern – via en tappad klubba på isen – göteborgarna till vinst. Nu har Frölunda chans att säkra en semifinalplats i Frölundaborg.

– Det är tillfälligheter som avgör. Jag missar skottet helt och hållet, skrattar Frölundacentern Nicklas Lasu till C More.

Frölunda klamrade sig i grevens tid kvar i SHL-slutspelet. Laget tryckte både i tredje perioden och i förlängningen på för seger och fick också till slut utdelning, men möjligen på annat vis än laget hade förväntat sig.

”Tränat på det”

Frölunda-forwarden Nicklas Lasu fick bra läge efter ett anfall, höjde klubban, men fick en felträff via Andreas Wingerlis tappade klubba och i mål.

– Jag har tränat på det, skämtar Lasu.

– Vi hade tankar på att åka upp hit och sno matchen. Skellefteå har vissa perioder där de var heta och vassa, men vi plockar vissa skott och vill lite mer än dem.

Skellefteå jagade avancemang

Norrlänningarna hade ett par tunga minuter i första perioden, när Frölunda tog ledningen, men var därefter bäst på isen. Laget kvitterade i slutet av första perioden och hade flertalet chanser att ta ledningen i andra, men var inte effektivt framför mål.

Frölunda får sålunda en helt avgörande match på onsdag i Frölundaborg, där vinnaren tar sig vidare till SM-semifinal. Det är dock en tuff uppgift som väntar laget.

Endast 4 gånger av 55 har ett SHL-lag vänt 3-1-underläge i en matchserie till avancemang. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.