Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Erik Karlsson avgör i förlängningen i spelaren ovan. Foto: NHL.com

Erik Karlsson avgjorde för Pittsburgh i sudden

Uppdaterad
Publicerad

Erik Karlsson avgjorde i sudden när Pittsburgh vann i Vancouver med 4-3 tidigt i morse svensk tid efter att man vänt ett 0-2-underläge.

Se när Erik Karlsson avgör i förlängningen i spelaren ovan.

– Det visar att vi är kapabla att komma tillbaka i matcher och ikväll bevisade vi det mot ett riktigt bra lag. Jag tycker att det var en riktigt bra hockeymatch, säger Pittsburghs tränare Mike Sullivan till AP.

Lagen bytte chanser med varandra i tre mot tre-spelet. Reilly Smith drog in pucken och spelade den bakåt till dansken Lars Eller som fick ett läge. Vancouvers målvakt Thatcher Demko räddade men på returen slog Karlsson till och förvaltade det öppna läget efter 61.42.

Rickard Rakell tog Pittsburgh tillbaka i matchen med att göra 1-2 och 2-2 i andra perioden.

Crosby uppmärksammad

I Nordamerika noterar man att Sidney Crosby, passade fram till båda Rakells mål, och gjorde sin 1000:e poäng i spel fem mot fem. Nia i NHL-historien med den noteringen.

På väg ut från arenan kunde han fästa ögonen på en liten kille och dennes plakat: ”Hej Crosby, jag är på min första NHL-match”.

Vancouver har inte tappat sin position som NHL:s bästa lag trots fem förluster de senaste sex matcherna.

NHL

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

3 - 4

Pittsburgh Penguins logo

Pittsburgh Penguins

2-0, 1-2, 0-1, 0-1
Rogers Arena, Vancouver
Publik: 18730

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.