Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Juniorkronornas Joel Eriksson Ek. Foto: Henrik Montgomery/TT

Eriksson Ek nöjd med vändningen

Juniorkronorna vände 1–3 till 4–3 i träningsmatchen mot Slovakien.

Tre mål i tredje perioden räddade laget i den första matchen i JVM-uppladdningen. ”Oerhört starkt av laget, vi alla jobbade riktigt bra”, säger lagkaptenen Joel Eriksson Ek.

Juniorkronorna spelar två träningsmatcher inför junior-VM i ishockey i Kanada som inleds om knappt en vecka med spelare under 20 år.

Den första mot Slovakien, som spelades i Cornwall, såg länge ut att sluta i förlust. Men Frölundas forward Carl Grundström avgjorde sent med sitt 4–3-mål, blott 13 sekunder från tredje periodens slut.

JVM i ishockey

– Det var första matchen på liten rink för många i laget, det är klart att det finns lite att tänka på, säger forwarden Joel Eriksson Ek, som nyligen blev utnämnd till lagkapten, till TT.

Timråspelare visade vägen

Det svenska laget, där majoriteten av spelarna är födda 1997, hade problem under matchens två första perioder och låg under med 1–3 inför den tredje.

Sveriges övriga mål i matchen gjordes av Rasmus Dahlin (Frölunda), Jonathan Dahlén (Timrå) och Elias Pettersson (Timrå). Det svenska målet vaktades av Filip Gustavsson (Luleå).

Tilltänkta förstemålvakten Felix Sandström (Brynäs), backarna Gabriel Carlsson (Linköping), Oliver Kylington och Alexander Nylander spelade inte.

– Det var många fina prestationer. Elias hade fint friläge och Calle hade ett ganska fint skott på volley som blev mål. Jag tyckte vi skapade många lägen hela matchen, men det var i tredje det lossnade för oss. Skönt att vi fick göra lite mål.

”Ska bygga vidare”

Natten mot fredag spelar Juniorkronorna sin sista träningsmatch inför stundande JVM, mot Ryssland i Kingston.

– Jag tycker vi ska bygga vidare på den tredje perioden, och skruva till de där smådetaljerna som vi inte gjorde så bra i de två första, säger Joel Eriksson Ek.

Efter Rysslandsmatchen spikas den svenska truppen som ska möta Danmark i JVM-premiären i Montreal på annandag jul.

Fakta: Sveriges inledning av junior-VM

Träningsläger i Kanada 15–22 december med två matcher:

20/12: Slovakien (4–3).

23/12: Ryssland (Kingston, klockan 01.00).