Henrik Evertsson före guldfesten. Foto: Bildbyrån

Evertsson: ”Försvarar mig på alla de sätt jag kan”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Evertsson berättar sin version av det omtalade klippet där han slåss med bar överkropp under småtimmarna.

– På filmen ser det lite fjantigt ut när jag går omkring i bar överkropp, men det är snarare ett mått på hur attackerade vi blev. De slet bokstavligt talat skjortan av mig, säger Evertsson till Smålandsposten.

Evertsson tycker händelsen är tråkig och understryker att han försvarade sig även om klippet kan tolkas annorlunda.

SHL

– Jag hoppas att man inser att det finns en bakgrund till de sekunder som visas, säger Evertsson och ångrar möjligen att han inte gick hem ett par timmar tidigare. Men han betonar att det är han som är brottsoffret och att han gjorde vad som var nödvändigt.

Han hade stött på de unga männen tidigare under kvällen då de enligt Evertsson tjafsade med spelare i Växjö. Vid det tillfället hade Evertsson också varit ”inblandad”.

 – Jag försvarar mig på alla sätt jag kan. Det utbryter helt enkelt ett slagsmål mellan mig och ett par tre människor, ett slagsmål som förflyttar sig längs Storgatan ända ner till McDonalds, då det kommer ut två ordningsvakter och bryter upp det hela.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet