Rasmus Sundin gör en Kenta Nilsson-dragning Foto: SVT

Favoriterna ut efter ”Foppa”-straff

Uppdaterad
Publicerad

Fjolårssegrarna Värmland var en av favoriterna även i årets TV-pucken. Men de fick se sig besegrade i kvartsfinalen mot Ångermanland, som avgjorde efter straffar med 2-1, där Rasmus Sundin bjöd på stor hockeykonst.

Värmland startade matchen som de favoriter de var på förhand och tog ledningen efter 4:53 av den första perioden genom Carl Jakobsson, som snyggt framspelad av Wilson Johansson iskallt avslutade ett friläget med en läcker dragning.

– Det är så fantastiskt läckert. Han är ju en lirare med ett stort L, stort I, stort R, stort A, stort R och stort E, säger SVT Sports kommentator Chris Härenstam.

TV-pucken

På frågan om han vill bli kallad ”Peter Forsberg” i framtiden svarar Sundin:

– Nej, jag kör gärna på Rasmus Sundin.

Men han erkänner att han har studerat Forsberg.

– Ja, absolut, det har jag gjort. Jag känner inte av så mycket nerver. Det kändes riktigt bra.

Men Ångermanland kvitterade i andra perioden genom Anton Gradin och match gick till slut till straffar där Rasmus Sandins ”Foppa”-straff, som nog till och med upphovsmannen själv hade varit nöjd med, innebar ledning 2-0 i straffläggningen.

Efter ytterligare en miss av Värmland kunde Lucas Järbring rädda och avgöra för Ångemanland som därmed är klara för semifinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

TV-pucken

Mer i ämnet