Foto: SVT/Bildbyrån

Finaldomare på HV:s guldfest: ”Inte acceptabelt”

Uppdaterad
Publicerad

Bara timmar efter den avgörande SM-finalen festade delar av domarteamet på HV71:s privata guldfest. Nu får de skarp kritik.

– Det är inte acceptabelt, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren till Aftonbladet.

HV71 är svenska mästare 2017, sedan Simon Önerud skjutit guldet till klubben i förlängning i den sjunde SM-finalen. Senare på kvällen festade HV:s spelare, ledare, fans och anhöriga på en nattklubb i centrala Jönköping.

Där fick de runt midnatt sällskap av domarbasen Peter Andersson, finalens ena huvuddomare Peter Nord och linjedomaren Tobias Halster, visar bilder som Aftonbladet tagit.

”Ingen susning att de skulle vara där”

Peter Andersson säger till tidningen av man valde att gå vidare till nattklubben sedan man ätit på restaurang och pratat om säsongen som just tagit slut. 

– Där såg vi några HV-spelare, men gjorde valet att gå in och gratulera och tacka för säsongen. Vi hade ingen susning om att de skulle vara där. Men jag vill betona att vi tackade Brynäs efter matchen, säger domarbasen.

Liknande händelse 2012

Domartrions uppträdande får nu skarp kritik av SHL:s vd Jörgen Lindgren. Efter en liknande händelse 2012 hade man inom domarkåren bestämt att det inte fick ske igen, men nu har det alltså gjort det.

– De skulle möjligen sagt hej och gått därifrån, men nu blev det mer än så. Det är absolut inte acceptabelt. De vet precis vad som gäller. Hur och varför det händer igen kan jag inte svara på. Man måste visa bättre omdöme än vad som är fallet här. Punkt slut, säger Lindgren till Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.