Tre Kronor blev överkörda med 7-1 i den sista landskampen mot Tjeckien. Foto: TT NYHEETSBYRÅN

Tre Kronor utklassade i VM-genrepet

Bakslagen fortsätter att hagla in mot Pär Mårts och Tre Kronor. Förlust i den sista landskampen inför VM i Ryssland, flera återbud från NHL-svenskarna och dessutom ett eventuellt bortfall ur befintliga truppen. ”Det är bedrövligt”, säger en besviken förbundskapten till TV12.

Skellefteå-spelaren Martin Lundberg spelade inte mer än en period i den sista landskampen inför VM som drar igång i Ryssland om bara en vecka.

I slutet av den första perioden fick han en armbåge i ansiktet av Tjeckiens David Pastrnak och Lundberg föll ner på isen. Svensken som inte hade kraften att resa sig upp, haltade till slut ut till båset. Forwarden saknades dessutom ute på isen under resten av matchen.

Om smällen orsakat en hjärskakning kan Lundberg bli borta från VM – en av Pär Mårts starkaste spelare i truppen.

Mardrömstart för Sverige

Tre Kronor som redan vunnit Euro Hockey Tour, ställdes mot Tjeckien i den sista landskampen inför VM. Men det blev en mardrömsstart redan i första minuten. Tjeckerna tog kommandot och ledningen i matchen med mindre än minuten spelad. 1-0 genom Roman Cervenka som tryckte in pucken bakom Viktor Fasth i det svenska målet.

Trots en straffmiss av David Pastrnak i såväl den här matchen som den förra, var det samme tjeck som stod för 2-0-målet med mindre än sju minuter kvar av den första perioden.

Reducering i andra peiroden

Tre Kronor var klart bättre i den andra perioden när man gick in med ett bättre tryck och högre tempo. Tio minuter in i perioden satte Mikael Backlund in reduceringen till 2-1 efter framspelaning av Patrik Cehlin som gjorde ett gott förarbete.

– Jag trodde att vi skulle kunna resa oss men vi var int en s först på pucken, säger Mårts till TV12 efter matchen.

Men det räckte aldrig riktgit till. Tjeckerna utökade till 3-1 genom Lukas Kaspar med bara fem minuter kvar av perioden. Men i den tredje blev svenskarna istället överkörda.

”Man säljer sig”

Hela 4-0 i den tredje perioden som gav slutresultatet 7-1 till Tjeckerna i det sista VM-genrepet. En klar mardröm för Viktor Fasth som vill visa upp sin form inför VM. Men Mårts var mer än besviken och hade nog velat plocka bort några av spelarna.

– Vi har inte så många spelare att tillgå men annars skulle det kanske vara läge. Man får inte förlora på det här sättet. Man har Sveriges färger på sig och man säljer sig på det här sättet, säger en frustrerad Pär Mårts efter matchen.