Förlust för Zetterberg i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

En efterlängtad comeback.

Men en mindre efterlängtad förlust.

Det var både positivt och negativt för Henrik Zetterberg i natt. – Jättekul att ha honom tillbaka, han är vår kapten och bäste spelare, säger Jonas Gustavsson, som fick hoppa in i Detroits mål i natt.

Det diskbråck som höll Henrik Zetterberg borta från OS har stoppat honom från spel i över två månader.

Men i natt, när Detroit förlorade med 2–3 hemma mot Boston i den fjärde åttondelsfinalen, var han tillbaka i spel.

Stanley Cup 2014

– Jättekul att ha honom tillbaka, han är vår kapten och bäste spelare och ledare, säger Jonas Gustavsson till SVT Sport.

”Kul att vara tillbaka”

Men Zetterberg lyckades alltså inte frälsa Detroit, som på lördag natt kan åka ur slutspelet då de ligger under med 1–3 i matcher.

– Det var kul att vara tillbaka. Men det hade varit mycket roligare om vi vunnit, säger han efter matchen, enligt nyhetsbyrån AP.

Gustavsson i mål

Matchen avgjordes 13.32 in i förlängningen då Dougie Hamilton sköt ett skott som Jarome Iginla styrde in, via Detroits back Danny Dekeyser.

Noterbart är att Jonas Gustavsson vaktade Detroits mål istället för den influensasjuke Jimmy Howard. Det var Gustavssons första Stanley Cup-match i karriären.

– Det var bara att göra sig redo att spela, säger Gustavsson.

Nu leder Carl Söderberg och Loui Erikssons Boston med 3–1 i matcher.

– Skönt att komma hem på hemmaplan och försöka vinna, säger Eriksson till SVT Sport.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup 2014

Mer i ämnet