Filip Forsberg gjorde i natt sitt första hattrick för Nashville Predators. Foto: TT Nyhetsbyrån

Först dissades han av Calder Trophy-juryn.

Sedan gjorde han hattrick.

Filip Forsberg var en av nattens huvudpersoner i NHL.

Trots vinterns succé var Filip Forsberg inte en av de tre spelare som i natt nominerades till Calder Trophy, NHL:s pris till årets nykomling i ligan.

Om Forsberg blev uppgiven efter beskedet? Inte särskilt. Han tog revansch genom att omedelbart gå ut och göra tre mål hemma mot Chicago, vilket gjorde att hans Nashville reducerade till 2–3 i matcher i åttondelsfinalen.

Stanley Cup 2015

Två mål i tredje

Därmed lever matchserien vidare, trots att Brad Richards gav Chicago ledningen i den första perioden. Men Forsberg kvitterade, och gjorde sedan ytterligare två mål i tredje perioden, varav det sista målet sattes i öppen kasse.

Hattricket var 20-årige Forsbergs första i NHL.

De tre spelare som är nominerade till Calder Trophy är Floridas Aaron Ekblad, Calgarys Johnny Gaudreau samt Mark Stone, Ottawa.