Frölunda kvitterade – med fyra sekunder kvar

Luleå fick en målvaktstavla med sig.

Men med fyra sekunder kvar tappade de segern.

Detta efter en riktig kanon av Max Görtz.

Och av bara farten vann laget efter förlängning.

Att Frölunda var tabelltvåa och hade hemmaplan var svårt att tro om man såg matchen mot Luleå i kväll.

Luleå dominerade under stora delar av matchen spelet, och vann exempelvis skotten i den andra perioden med hela 19–3.

Dumpade puck

Det var även gästerna från Norrbotten som gjorde matchens första mål, 1.33 in i den andra perioden. Detta efter en rejäl målvaktstavla av Linus Fernström.

Luleås veteranback Jan Sandström dumpade in en lös puck mot Fernström.

Retur för Sylvegård

Istället för att blockera eller styra ut pucken i sarghörnet släppte Fernström en retur rakt ut. På returen dök Emil Sylvegård upp och satte matchens enda mål.

Men det målet räckte inte. Med blott fyra sekunder kvar av den tredje perioden kvitterade Frölunda, som då hade plockat ut Fernström.

Publiken exploderade

De vann tekningen, och Artturi Lehkonen passade vidare till Max Görtz som drog till med ett hårt direktskott som gick förbi en skymd Daniel Larsson i Luleå-kassen. De 8 814 åskådarna i Scandinavium exploderade samtidigt i ett rejält glädjevrål, och matchen gick till förlängning.

Och väl där fick publiken jubla igen. Efter 3.27 så drog Andreas Johnson till med ett direktskott efter en fin passning av Mathis Olimb – och segern var i hamn.

– Fantastisk moral av killarna att komma ut som de gjorde i den tredje perioden. Den andra perioden var den kanske sämsta vi gjort i år. Att komma ut så där i tredje visar vilken karaktär laget har, sade Frölundas tränare Roger Rönnberg till C More.

”Dåliga beslut”

Luleås tränare Joakim Fagervall var av förklarliga skäl inte alls lika nöjd.

– Det är några dåliga beslut som gör att vi förlorar matchen, sade han, och syftade främst på en utvisning på Cam Abott med endast 1.15 kvar att spela.

Totalt sett var han dock nöjd med matchen.

– Det är en bra hockeymatch, vi spelar den hockeyn som vi vill göra. Det är tungt.