Göteborg jublar efter avancemanget till semifinalen. Foto: SVT

Göteborg till semifinal: ”Grymt kul”

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgs målvakt Arvid Söderblom storspelade när man slog Ångermanland med 4–2 och avancerade till semifinal. – Det kommer bli grymt kul, säger Söderblom till SVT Sport.

Ångermanland pressade på rejält under den första akten och skotten var ett tag 10–2 men Göteborgs målvakt Arvid Söderblom storspelade.

I stället kunde Göteborg och Kalle Miketinac ta ledningen när matchuret stod på 11.02 genom en fräckis som började via köksvägen och avslutades med att han petade in sin egna retur.

– Det känns väldig bra. Jag är skitglad. Det går inte att beskriva känslorna. Inte det finaste jag gjort men mål är mål, sa Miketinac till SVT Sport efter målet.

Ångermanland kom tillbaka trots ett tvåmålsunderläge och producerade även i boxplay, men 3–2-ledningen för Göteborg stod sig till slutet av andra och sista perioden, och 4–2 slogs in i tom bur genom Elias Stendahl.

– Jag får mycket förtroende och kan spela lugnare då. Alla vi känner varandra och det är fördel för vårt spel, säger Göteborgs målvakt Arvid Söderblom.

– Det kommer bli grymt kul att spela semifinal.

Se höjdpunkter här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.