Frölunda reser till England för returmötet med Sheffield Steelers. Foto: Bildbyrån

Gruppspelsavslutning i CHL

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga svenska lag är klara för slutspel i CHL, nu ska gruppspelet avslutas snyggt för fyra av de svenska lagen och du kan se alla matcher på SVT:s olika plattformar.

CHL har så här långt varit en framgång för de svenska lagen, alla sex är klara för slutspelet. Djurgården avslutade snyggt med en seger mot schweiziska Zug på fredagskvällen och nu är det dags för Skellefteå, HV71, Linköping och Frölunda att spela sina sista gruppspelsmatcher. På söndag avslutar Luleå borta mot finska Lukko Rauma.

Gruppfinal för Saik

Skellefteå spelar för gruppsegern mot tjeckiska Liberec, som även de är klara för slutspel.

Champions Hockey League

– Vi har satt oss i en jättebra position, men det gäller att leverera då pucken släpps. Vi möter ett skickligt och rutinerat lag, som spelar med hög intensitet och har ordning och reda i försvaret. Men vi har en bra chans imorgon. Dessutom kul att få spela en så betydelsefull match så pass tidigt in på säsongen, säger Skellefteås tränare Bert Robertsson till klubbens hemsida.

”En extra krydda”

För Frölunda väntar en bortamatch mot Sheffield Steelers, som hade med sitt ett imponerande bortafölje till matchen i Frölundaborg och i senaste hemmamatchen i CHL hade de imponerande 4000 åskådare mot Jyp Jyväskylä.

– De spelar hårt och tufft, på gränsen, men det skall bli kul och resultatet är viktigt. Att deras fans är emot blir en extra krydda, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till klubbens hemsida.

Dagens matcher i CHL

15.00 Skellefteå–Liberec (SVT2)

19.25 Salzburg–HV71 (SVT Play)

19.40 Bern–Linköping (SVT Play)

19.55 Sheffield–Frölunda (SVT Play)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet