Guldpucken till guldkaptenen

Uppdaterad
Publicerad

Under våren ledde han sitt lag till SM-guld. I dag belönades Skellefteås lagkapten Jimmie Ericsson med Guldpucken.

– Det är kul att vinna ett individuellt pris, med den digniteten och de spelare som fått priset innan. Det är jäkla roligt ska jag säga, säger VM-aktuelle Tre Kronor-forwarden till Expressen.

Ericsson, 33, var nominerad tillsammans med lagkamraterna i Skellefteå, Oscar Lindberg, Joacim Eriksson och Joakim Lindström, samt HV-målisen Gustaf Wesslau, Frölundas Joel Lundqvist, Calle Järnkrok i Brynäs och Linköpings Carl Söderberg.

SM-slutspelet i ishockey

”Ledaregenskaper av mästarklass”

”Vinnaren av Expressens och Svenska ishockeyförbundets pris Guldpucken 2012-2013 är en ishockeyspelare av internationell klass som är en ledande spelare i såväl klubblaget som landslaget.

Förutom en spelnivå utöver det vanliga har han också ledaregenskaper av mästarklass. Vilket bevisades under våren då han ledde sitt lag till SM-guld.

Han är en lojal spelare som alltid gör sin omgivning bättre och är ett stort föredöme på alla sätt.

Vinnaren av Guldpucken – årets spelare i svensk ishockey – är Skellefteås och Tre Kronors forward Jimmie Ericsson”, står det i motiveringen.

”Har min klubb att tacka”

– Jag tror att jag blev påtänkt bland annat för att jag var lagkapten i det vinnande laget. Jag har mitt lag, mina fans och min klubb att tacka, säger Ericsson, som gjorde fem poäng i slutspelet och 35 under grundserien.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-slutspelet i ishockey

Mer i ämnet