Calgary Flames har ny huvudtränare Foto: TT Nyhetsbyrån

Gulutzan tar över Calgary

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Backlund får ny huvudtränare i Calgary Flames. Nu står det klart att Glen Gulutzan, 44, tar över NHL-laget. ”Det är en stor ära”, säger han.

Gulutzan tar över efter Bob Hartley som sparkades förra månaden. 44-åringen kommer närmast från Vancouver Canucks där han jobbat som assisterande tränare de senaste tre säsongerna.

– Vilket nöje att komma till Calgary. Min fru är från Calgary så det här passar oss perfekt. Det är en stor ära att ansvara för en sån här respekterad organisation. Jag vill också tacka Vancouver för tre fina år, säger Gulutzan på presskonferensen.

Bossat förr

Backlund är inte ensam svensk om att få ny tränare. I organisationen finns även talangerna Rasmus Andersson, Adam Ollas Mattsson och Oliver Kylington.

Det blir andra gången i tränarkarriären som Gulutzan har huvudansvar. Mellan 2011 och 2013 var han huvudtränare i Dallas Stars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.