Richard Gynge är bästa poängplockare för Växjö under slutspelet. Foto: Bildbyrån

Gynge: ”Samma spel som senast”

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå blev första lag att nolla Växjö i slutspelet. Inför semifinal nummer två vet den regerande mästaren vad som krävs för att få hål på Skellefteå och kvittera matchserien. ”Samma spel som senast – plus att vi gör några mål”, säger Richard Gynge.

Seriesegraren är enda lag som fortfarande är obesegrat i slutspelet. Man vann den första semifinalmatchen mot Växjö med 2–0 och blev därmed första lag att nolla Växjö i slutspelet.

– De spelade bra försvarsspel och hade ett bra målvaktsspel. Samtidigt finns det detaljer som vi måste förbättra. Få in lite mer folk framför mål och göra det lite svårare för målvakten och få in fler skott på kassen, säger Växjös Richard Gynge till Kvällsposten.

Poänglös förstakedja

Avgörandet kom inom loppet av tre minuter då Skellefteå gjorde två mål och säkrade segern. Gynge tror sig veta vad som krävs för att kvittera matchserien.

– Samma spel som senast – plus att vi gör några mål, säger han.

Gynge, Robert Rosén och Toumas Kiiskinen var spelarna som skapade mest oreda men Växjös förstakedja fick för ovanlighetens skull lämna isen utan en enda poäng.

– Vi gjorde en bra match hade många lägen, ibland är det stolpe in och ibland är det stolpe ut. Då var det stolpe ut. Det är bara fortsätta jobba så får vi hoppas att det vänder, säger Gynge.

Det andra semifinalmötet drar igång 15.00 i Vida Arena. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.