Foto: TT Nyhetsbyrån

Hagelin sköt Rangers vidare

Uppdaterad
Publicerad

Carl Hagelin hade aldrig avgjort en Stanley Cup-slutspelsmatch i förlängningen.

När han väl gjorde det i natt sköt han sitt New York Rangers till kvartsfinal.

”Det skönaste känslan någonsin”, säger han.

Förlängningen hemma mot Pittsburgh hade pågått i över tio minuter när Hagelin snappade upp pucken snett bakom motståndarnas mål. Han tog några snabba skär, vände upp, drog i väg pucken.

Ögonblicket senare hade den letat sig förbi Marc-Andre Fleury i gästernas mål. Rangers vann matchen med 2-1 och åttondelsfinalserien med totalt 4-1, till publikens stora jubel.

NHL 2014-2015

– Jag låg där på isen och hörde publiken skrika. Det är nog det mest högljudda jag varit med om här i Madison Square Garden. Sen hade jag några spelare som skrek i örat. Jag fick gåshud. Otroligt skön känsla, säger Hagelin till SVT Sport.  

– När jag såg pucken gå in var det obeskrivligt. Absolut den skönaste känslan någonsin.

”En bra hockeymatch”

En annan stor hjälte för Rangers var Henrik Lundqvist, som tog 37 av 38 skott.

– De hade mycket bättre forecheck och skapade mycket mer. Det var en bra hockeymatch med mycket chanser åt båda hållen. Som målvakt var det ett bra test. Man fick slita på lite. Så det var lite intensivt men väldigt kul att spela den här matchen, säger Lundqvist till SVT Sport.

Ottawa har två raka segrar

Ottawa verkar trivas bäst med kniven mot strupen i år. Först avslutade laget NHL:s grundserie med en rejäl upphämtning och knep till sist en slutspelsplats – och nu har det blivit två raka segrar mot Montreal efter att ha legat under med 0-3 i matcher i åttondelsfinalen.

I natt tog Ottawa tidigt kommandot i Montreal och ledde efter första perioden med 2-0. I slutet av andra gjorde Erik Karlsson sitt första slutspelsmål för året när han sköt 3-0, och i tredje spelade Mika Zibanejad fram Mike Hoffman som gjorde matchens sista mål när han sköt 5-1 till Ottawa.

Montreal leder matchserien med 3-2 i bäst av 7 inför nästa match, som spelas i Ottawa natten till måndag svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet