Historisk anmälan för diving

Uppdaterad
Publicerad

HV 71:s forward Teemu Laine har anmälts till disciplinnämnden för filmning efter en situation i helgens match mot Växjö. Det är den första anmälningen sedan SHL införde hårdare direktiv.

I fjol införde SHL att spelare skulle varnas vid filmningar.

Men inför säsongen skärptes reglerna och de nya direktiven är att filmningar kommer att kunna anmälas till Ishockeyförbundets disciplinnämnd på efterhand och att man kan straffas.

SHL

– Förra året tittade vi på ett antal situationer via SHL:s situationsrum, och varnade spelare som stod för en diving, men kunde inte göra mer än så, sa SHL:s sportchef Johan Hemlin till shl.se då.

Kan bötfällas

Det dröjde två omgångar. Sedan kom den första anmälningen. Det är en situation med HV 71:s forward Teemu Laine i helgens match mot Växjö som Svenska hockeyligans situationsrum har granskat.

Laine kom i mitten av den andra perioden mellan två motståndarspelare och föll. Då dömdes Växjös Joakim Hillding till två minuter för interference.

Svenska hockeyligan kom fram till att Laine stod för en ”diving”.

Vad som händer nu?

Ingen avstängning, men däremot kan förseelsen leda till böter eller en tillrättavisning.                                             

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet