Foto: Bildbyrån

Hockeyallsvenskan räknar med utökad SHL

Publicerad

Det blir en utökning av SHL till säsongen 2015-16.

Det utgår i alla fall Hockeyallsvenskan från.

– Vi räknar med att vi ska spela om 14 lag, säger deras vd Stefan Bengtsson.

För ett par månader blev det känt att SHL kan komma att genomgå stora förändringar de kommande åren, då avtalet mellan ligan och det svenska ishockeyförbundet går ut efter den kommande säsongen.

Bland annat så ville SHL från början införa så kallade ”wild cards”, vilket hade inneburit att lag hade kunnat ta plats i ligan även om de inte kvalificerat sig spelmässigt.

SHL

Nya klubbar ändå

Dessa planer gick dock ligan ut och meddelade att de slopade, efter att det blivit en proteststorm utan dess like när planerna läckte ut.

Nu tyder dock allt på att det ändå kommer att bli nya klubbar i SHL snart.

– Vi utgår från att det blir en utökning. Vi räknar med att vi ska spela om 14 lag till säsongen 2015-16, säger Hockeyallsvenskans vd Stefan Bengtsson till SVT Sport.

”Accepterat att det blir så”

Dock så måste förändringen godkännas på Svenska Ishockeyförbundets årsmöte för att den ska genomföras.

– Men vi har i alla fall accepterat att det blir så, säger Stefan Bengtsson.

SVT Sport genomförde förra månaden en enkät bland de allsvenska klubbarna. Då visade det sig att 12 av 14 klubbar vill utöka serien.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet