Växjös Richard Gynge har fått jubla flera gånger i år. Foto: TT Nyhetsbyrån

SHL:s superkedja jagar nya poäng

Uppdaterad
Publicerad

De är SHL:s poängbästa kedja den här säsongen. I dag jagar Gynge, Rosén och Kiiskinen i Växjö nya poäng när Luleå väntar på bortaplan.

De var visserligen helt poänglösa i den senaste matchen mot Modo. Men annars är det en formstark förstakedja som Växjo förfogar över i Richard Gynge, Robert Rosén och Tuomas Kiiskinen just nu.

Eller vad sägs om plats 2, 6 och 9 i SHL:s poängliga och 16 poäng totalt i de senaste fem matcherna? Med 71 poäng tillsammans är de dessutom den kedja som har producerat flest poäng den här säsongen.

Två lag med bra form

Om formen bibehålls någorlunda borde därmed Luleå vara varnat inför eftermiddagens match på hemmais. Att Växjö dessutom har vunnit fem av de sex senaste matcherna borde också skrämma Joakim Fagervalls lag.

Luleå å sin sida kommer också till lördagens match med en relativt bra form, med tre segrar på de fyra senaste matcherna. Det har gjort att laget har fått kontakt med lagen ovanför strecket som leder till en direktplats till en kommande SM-kvartsfinal.

Inför dagens match skiljer bara tre poäng upp till åttondeplacerade Örebro. Växjö återfinns på plats tre i tabellen.

Matchen startar klockan 16.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.