Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson. Foto: Bildbyrån

”Jag tror inte Micke är uppdaterad”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Mikael Renberg anklagade svensk elitishockey för att ”skita i bredden” och menar att ishockeyn har blivit en överklassport, nu får han mothugg i form av Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson. ”Tror inte Micke är uppdaterad”, säger han till SVT Sport.

Mikael Renbergs kritik, som han förde fram under ett specialavsnitt av Hockeykväll, har fått stor uppmärksamhet men nu får han mothugg från regerande mästarna, Växjö Lakers, sportchef Henrik Evertsson.

– Jag tror inte att Micke är uppdaterad på hur klubbarna arbetar i dag, han har nog tagit till en ganska snabb åsikt i det här, säger han till SVT Sport.

Evertsson menar att de svenska klubbarna jobbar hårt med breddverksamhet och att hålla ner kostnaderna för de yngre aktiva.

– Jag känner till hur de flesta klubbar arbetar och det läggs oerhört mycket fokus på att nå nya grupper från andra samhällsskikt och skapa bredd där sedan elit kan skapas. Det är så det funkar, det börjar ju aldrig med elit.

Hur arbetar ni själva för att hålla ner kostnaderna?

– Vi har haft ett projekt under flera år nu där årsavgiften står för en komplett utrustning för att göra det ekonomiskt överkomligt. Det innebär att vi inte är dyrare än andra sporter, snarare billigare, och jag vet att flera andra klubbar jobbar på ett liknande sätt.

Du håller inte med om att ishockey är en överklassport?

– Hockeyn är inte alls en överklassport på något vis. Inom vissa områden kan man säkert hitta stöd för det påståendet men det har man nog alltid kunnat göra. I vissa storstadsområden kan det vara väldigt dyrt, men det finns alltid billigare alternativ.

– Jag tror alltid att hockeyn i grunden kommer vara en arbetar- och medelklassport, det är där hela själen finns. Det är inte en överklassport och kommer aldrig att bli det. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.