Patrick Kane lämnar Chicago Blackhawks efter 16 säsonger i klubben, är nu klar för New York Rangers. Foto: Bildbyrån

Superstjärnan Patrick Kane trejdad till New York Rangers

Uppdaterad
Publicerad

Det har ryktats och spekulerats.

I natt blev det också klart att New York Rangers byter till sig superstjärnan Patrick Kane från Chicago Blackhawks som han tillhört i 16 säsonger.

– Det har varit känslomässigt för mig och min familj men det här beslutet gör att jag hamnar på bästa platsen för att redan nu kunna vinna ännu en Stanley Cup, säger Kane.

Kane kommer att göra debut hemma i Madison Square Garden mot Ottawa natten mot fredag.

– Det han gjort för egen del och för laget har varit fantastiskt. Att få honom till vår grupp är ett stort ögonblick och stort för vår organisation, säger Rangers general manager Chris Drury enligt NHL:s hemsida.

På fredag är det deadline för trejder i NHL och redan nu har den allra största stjärnan med utgående kontrakt blivit bortbytt. Patrick Kane lämnar Chicago Blackhawks och kommer spela resten av säsongen, i jakten på ännu en Stanley Cup, med New York Rangers.

”Bitterljuvt att lämna en plats som betytt så mycket för mig”

Patrick Kane har en klausul i sitt kontrakt där han måste godkänna till vilket lag han vill bli trejdad. Så att han ville till just New York var uppenbart.

– Blackhawks gjorde allt för göra förutsättningarna så bra som möjligt för mig och det är bitterljuvt att lämna en plats som betytt så mycket för mig, säger Kane.

I utbyte ger New York ett förstarundaval och ett fjärderundaval i årets draft till Chicago och ett tredjerundaval för 2025 till Arizona som var delaktig i affären, i syfte att stå för en del av Kanes lön.

Den nu 34-årige Patrick Kane valdes första av alla i draften 2007 och har sedan dess endast spelat i Chicago. Där har han vunnit tre Stanley Cups, poängligan en gång och blivit utsedd till ligans mest värdefulla spelare. En av 2010-talets största offensiva stjärnor i NHL ansluter nu till ett offensivt starkt New York där han bland annat blir lagkamrat med Mika Zibanejad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.