Backarna Rasmus Sandin och Erik Gustafsson byter lag med varandra. Foto: Bildbyrån

Rasmus Sandin bortbytt från Toronto – i utbyte mot Erik Gustafsson

Uppdaterad
Publicerad

Toronto Maple Leafs rustar inför slutspelet och byter en svensk back mot en annan.

22-årige Rasmus Sandin byts bort till Washington Capitals mot 30-årige Erik Gustafsson.

Sandin, som har fått axla en större roll i Toronto under majoriteten av säsongen, har gjort 20 poäng på 52 matcher. Den mer offensivt lagde Gustafsson har å sin sida gjort 38 poäng på 61 matcher.

Rasmus Sandins kontrakt på 1,4 miljoner dollars lönetaksträff per säsong gäller även i nästa år. Gustafssons kontrakt på 800 000 dollar löper ut efter säsongen. Washington gav även ett förstarundaval i sommarens draft för att knyta till sig Sandin.

Sandin fångades på bild då han fick lämna isen mitt under Torontos träning för att trejdas bort och han sågs senare ta avsked av några lagkamrater.

Lite senare gjorde Toronto ännu en trejd med en svensk som fick lämna. 26-årige forwarden Pierre Engvall byttes bort till New York Islanders mot ett tredjerundaval i årets draft.

Även Johansson bortbytt

En fjärde svensk blev också trejdad under tisdagskvällen. Marcus Johansson byttes bort från just Washington och hamnade i Minnesota Wild. Minnesota gav ett tredjerundaval för den 32-årige ytterforwarden som stått för 28 poäng hittills den här säsongen.

Det här är alltså sjunde gången som Johansson byter NHL-klubb efter att han började karriären i Washington.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.