Foto: BILDBYRÅN

Jhonas Enroth klar för Los Angeles

Uppdaterad
Publicerad

Målvakten Jhonas Enroth, 27, byter Dallas mot Los Angeles.

VM-guldhjälten från 2013 har skrivit på för en säsong och får en årslön på cirka 10,5 miljoner kronor.

Även Anders Lindbäck, Viktor Stålberg och Tim Erixon har fått nya klubbadresser.

Efter sex år i Buffalos organisation byttes Jhonas Enroth till Dallas under den gångna säsongen. Men det blev bara 13 matcher för Texaslaget. Nästa säsong spelar Jhonas Enroth i Los Angeles Kings, bekräftar klubben för nhl.com. Där lär han agera backup till storstjärnan Jonathan Quick som har vunnit två Stanley Cup-titlar.

På sin egen meritlista har Stockholmaren ett OS-silver från förra året och framför allt ett VM-guld från 2013, då han också utsågs till hela mästerskapets bäste målvakt.

Men Enroth var inte ensam svensk om att få byta klubb under onsdagen. Försvararen Tim Erixon var del av en jättetrejd mellan Toronto och Pittsburgh, tillsammans med bland andra stjärnan Phil Kessel. Den förre Skellefteå-spelaren blir nu lagkamrat med Sidney Crosby, Jevgenij Malkin och kompani.

Målvaktsbjässen Anders Lindbäck är klar för Arizona som blir hans fjärde NHL-klubb. Centern Viktor Stålberg går till New York Rangers efter att ha köpts ut av Nashville. Han blir nu lagkamrat med bland andra Henrik Lundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.