Foto: TT Nyhetsbyrån

Danmark utslaget efter målvaktstavla

Uppdaterad
Publicerad

Skrällsegrar i gruppen – men i kvartsfinalen mot Ryssland tog det roliga slut. Danmark föll med 0–4 efter en tidig målvaktstavla i första perioden.

Danmark hade besegrat både Finland och Tjeckien i gruppen och gick vidare som tvåa bakom Sverige. Men när Ryssland väntade i kvartsfinalen blev det nattsvart för de rödklädda. Ryssland tog ledningen efter en riktig dansk målvaktstavla när Alexander Polunin sköt ett höstlöv från mittzon som gick hela vägen in i mål förbi Lasse Petersen.

Med tio sekunder kvar av första perioden utökade Ryssland dessutom till 2–0 genom Kirill Kaprizov i numerärt överläge.

JVM i ishockey

Målvaktsbyte i paus

För att komma tillbaka i matchen bytte huvudtränaren Olaf Eller målvakt inför andra perioden. Kasper Krog kom in och höll nollan i perioden, men hans lagkamrater lyckades å andra sidan inte heller göra mål i mellanakten.

– Olustigt för dansk del att inte starta med Krog, för han är en riktigt bra målvakt. Han har hållit kvar Danmark i matchen. Det är visserligen 0–2-underläge men det kunde varit värre, sa SVT Sports expert Jonas Andersson efter andra perioden.

Utökade i tredje

I tredje perioden utökade ryssarna två gånger om till slutresultatet 4–0 när bland annat Kirill Kaprizov blev tvåmålsskytt.

– Den individuella spetsen imponerar på vissa spelare, men som lag imponerar de inte på mig. Även om de nu hållit nollan i två raka matcher så tycker jag det är för passivt spel. Det funkar mot Danmark, men inte mot USA och Kanada, det såg vi i gruppspelet, säger Andersson kritiskt.

För Ryssland väntar nu USA som vann sin kvartsfinal mot Schweiz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet