Kvartsfinalklart Sverige vill finslipa detaljer

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är klara gruppsegrare och i kväll väntar sista gruppspelsmatchen mot Tjeckien. En match som ger utrymme för att finslipa detaljer. ”Kommer bli oerhört viktigt för oss att få en match till att spela ihop oss på”, säger Rasmus Asplund till SVT Sport.

Även om Sverige inte är i behov av några poäng utan kommer gå in i kvartsfinal som gruppetta är kvällens match mot Tjeckien inte helt betydelselös.

– Jag tror det är ganska svårt att hålla igen när det är match, man förbereder sig på samma sätt och man går ut med samma inställning fast det är en match som kanske inte betyder så mycket. För oss så tycker jag ändå att det kommer bli oerhört viktigt för oss att få en match till att spela ihop oss på, säger Rasmus Asplund till SVT Sport.

JVM i ishockey

Hoppas på powerplayträning

Även förbundskaptenen Tomas Montén ser möjligheten att utveckla spelet.

– Spelmässigt är det väl detaljer i spelet som vi tycker fortfarande kan bli bättre. Special teams, nu hade vi inte några powerplay mot Finland men förhoppningsvis kan vi få några powerplay mot Tjeckien och få möjlighet att träna det på absolut bästa sätt, säger juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén till SVT Sport.

Matchen börjar 19.00 och sänds i TV12.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet