Experten: ”Ska inte vara nyckelspelare”

Uppdaterad
Publicerad

JVM-premiären blev en succé för Sverige men framförallt för Rasmus Dahlin. 16-åringen hyllas nu stort. ”Men vi ska absolut inte lägga någon press på honom”, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Det blev en bekväm seger med 6–1 i går mot Danmark i JVM-premiären för Sverige.

– Väntat, men tycker ändå det var starkt. Inte så som Sverige spelade, för det var inte jätteimponerande, men ändå en stabil vinst. Jag tyckte att lagdelarna, framförallt backspelet såg väldigt bra ut, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

JVM i ishockey

”One of a kind”

En av backarna var Frölundas 16-årige jättetalang Rasmus Dahlin, som blev yngste svensk någonsin i JVM-sammanhang att göra mål i turneringen.

– Så häftigt att se. Han är en ”one of a kind”, han är verkligen speciell, säger Andersson.

”Ska inte vara nyckelspelare”

Experten menar dock att man nu inte ska lägga för stort ansvar på Dahlin.

– Han kan spela fyra JVM, det här är hans första, och han får begränsat med speltid. Han är inte Sveriges nyckelspelare i år och ska inte vara det. Det visar för mig mer vilken potential han har, kul att han får visa det så andra får se vad han har i sig. Men vi ska absolut inte lägga någon press på honom resten av turneringen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet