Rögle är kvar i SHL även nästa säsong. Foto: Bildbyrån

Rögle kan andas ut – kvar i SHL

Rögle är kvar i SHL även nästa säsong.

Laget besegrade Karlskoga efter förlängningsavgörande – i den femte perioden.

– Vi klarade oss kvar och det är starkt gjort tycker jag, säger Rögletränaren Anders Eldebrink till C More efter 5–4.

Rögle såg ut att gå mot en säker seger borta mot Karlskoga när man la in 4-2 i tom kasse med två och en halv minut kvar av tredje perioden. Men då reste sig Karlskoga och reducerade – och kvitterade med 17 sekunder kvar. En ny förlängning skulle avgöra matchen – precis som senast.

Avgjorde – i femte perioden

Och även den här gången skulle Rögle vinna som i förrgår – men det skulle dröja. Först i den femte perioden kom avgörandet när Felix Schütz från nära håll krigade in pucken till 5–4.

Under hela matchen satt Rögle i förarsätet och gick upp i 3-1-ledning i den andra perioden – bland annat när Edwin Hedberg gjorde mål för fjärde matcher i rad när han inledde matchens målskytte.

”Starkt gjort”

Röglesegern innebär att klubben och dess fans kan andas ut – det blir en till säsong i SHL.

– Vi klarade oss kvar och det är starkt gjort tycker jag, säger Rögletränaren Anders Eldebrink till C More.

– Det är synd att vi leder med 4–2 och klantar till det. Killarna var stressade, men vi vinner och det var starkt, säger han.