19:e förlusten för Karlskrona

Det ser mörkt ut för jumbon Karlskrona. Idag kom nittonde förlusten i SHL i hemmamatchen mot Malmö. – Det känns som att det knyter sig, säger Karlskronas tränare Pelle Hånberg till C More.

Isolerad jumbo. Åtta poäng på 22 matcher. Karlskrona har inte ens tagit en halv poäng i snitt i serien. Då kan det vara läge att undvika onödiga tidiga utvisningar. Men Kristoffer Söder åkte ut för interference i mittzon efter drygt två och en halv minut. Tolv sekunder in i powerplay kom första målet. Pucken studsade fram till Mattias Persson som satte 1-0 i tom kasse.

Malmö vann skotten med 13-5 i första perioden och var effektiva. Peter Mueller styrde snyggt in 2-0 och då hade det inte ens gått sex minuter av matchen. Stormen bedarrade något men målen uteblev för blekingelaget.

Karlskrona fick in en puck till slut, men målet godkändes inte på grund av en väldigt för hög klubba. Man tog ut målvakten men då avgjorde Jens Olsson med 3-0 i tom kasse. Karlskrona åkte på fjärde raka förlusten och har totalt 19 förluster på 21 matcher i SHL.

– Vi får inte ut det vi vill. Det känns som att det knyter sig och att självförtroendet sviktar efter alla förluster är inte så konstigt, men jag saknar den riktigt desperata energin idag. Det gäller att göra de små sakerna rätt, säger Pelle Hånberg till kanalen.