Förre NHL-stjärnan Ilja Kovaltjuk pekas ut som en tänkbar värvning i kinesiska KHL-klubben Kunlun Red Star. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Klart: Kinesiskt lag i KHL

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget svenskt lag i KHL kommande säsong – men däremot ett kinesiskt.

Kunlun Red Star, baserade i Peking, finns med när säsongen drar i gång i augusti.

KHL bekräftade i dag att en kinesiska Kunlun Red Star ansluter till ligan redan i höst.

Kina blir därmed det åttonde landet som finns representerat, sedan tidigare finns Ryssland, Vitryssland, Kazakstan, Lettland, Slovakien, Kroatien och Finland.

Eftersom säsongen börjar redan i augusti pågår nu ett intensivt jobb för att få ihop en slagkraftig trupp i tid. I kinesisk media nämns bland andra förre NHL-stjärnan Ilja Kovaltjuk, 33, som ett tänkbart nyförvärv.

Svenskt projekt utskrattat

Svenska KHL-projektet Crowns höll en kritiserad presskonferens i april men lyckades inte få med ett lag till nästa säsong. De kan tidigaste vara med säsongen 2017-2018.

– Vem litar på de här killarna? Att de ska ha avtal och spelare klara känns som en omöjlighet, sade SVT:s hockeyexpert Mikael Renberg då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.