Foto: Bildbyrån

Klingbergs plan för kanadensarna

Uppdaterad
Publicerad

John Klingberg spelar till vardags med flera av Kanadas stora stjärnor och han har sin bild klar för hur hans ska stoppa dem.

”Man måste hålla koll på deras klubba. Man måste ta bort deras klubba”, säger han till SVT Sport.

Kontroversiellt uttalande, med tanke på att alla alltid pratar om att bemöta spelare fysiskt och med kroppen. Inte om man frågar John Klingberg som annars har sin styrka i det offensiva spelet.

– Jag är inte så stark fysiskt så jag måste spela med mina medel. Det är smartare av mig att göra såhär. Och jag tycker man ska spela såhär mot skickliga spelare. De är så grymt snabba med klubban så man får hålla koll på den, säger Klingberg till SVT Sport.

Ishockey-VM

Mot Kanada kan det bli mer defensivt arbete för dig – har du utvecklat den?

– Ja det har jag. Jag fokuserar på det defensiva eftersom jag är bra i det offensiva spelet. Det kanske är konstigt att säga så men jag fokuserar på det defensiva.

Hyllas av lagkamraten

Klingberg möter nu sina polare från Dallas Stars, där han i år slog igenom med en riktigt stark säsong. Han hyllas av Kanadas center Jason Spezza.

– Han är riktigt bra och har utvecklats enormt i år. Vi i Dallas tror att han kommer ta flera stora steg den närmaste tiden, säger Spezza till SVT Sport.

Skrev sjuårskontrakt

Klingberg som skrev ett monsterkontrakt som sträcker sig över sju år och innebär en årslön på närmare 37 miljoner kronor lever nu sin dröm.

– Jag trodde de skulle erbjuda ett tvåårskontrakt. Förstå min förvåning när jag fick höra att det handlade om sju år.

Och du bara ”okej”?

– Skratt, ja, det var inte mycket att tveka på där inte.

Vilken typ av match väntar du dig?

– Vi kommer att få spela mer defensivt, det måste vi vara ärliga och säga, avslutar han

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet