Kvalseriens poängkung väljer Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Zaar, 19, har skrivit på ett ettårskontrakt med Luleå. Zaar svarade den gångna säsongen för 36 poäng för Rögle i allsvenskan och vann kvalseriens poängliga med sina 14 poäng och var jagad av flera SHL-klubbar.

– Det är en lättnad att ha allt klart nu. Det har varit jobbigt att tänka fram och tillbaka på allting, men Luleå har egentligen känts rätt hela tiden. När jag pratat med min familj och mina vänner har de sagt att det hörts på mig att jag velat dit, säger Zaar till Helsingborgs Dagblad.

– I slutändan var det ett ganska självklart beslut. Men ibland måste även sådana få ta lite längre tid.

SHL

Valde Luleå före Skellefteå

Zaar har varit högvilt bland SHL-klubbarna. Han har haft anbud från svenska mästaren Skellefteå och även varit på besök hos Färjestad.

”Daniel är en bra skridskoåkare med ett fantastiskt skott och ett utpräglat sinne för att göra poäng”, säger Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström till klubbens hemsida.

Luleå har även gjort klart med forwarden Emil Sylvegård från Oskarshamn och backen Per Savilahti-Nagander från finska Saipa.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet