Gabriel Landeskog avgjorde för Colorado. Foto: TT Nyhetsbyrån

Landeskog ledde Colorado till seger

Uppdaterad
Publicerad

Gabriel Landeskog förde sitt Colorado till seger över Pittsburgh i NHL-ishockeyn. Först räddade han poäng genom ett mål i sista perioden. Sedan avgjorde han förlängningen.

Det tog bara 22 sekunder av övertidsperioden innan Gabriel Landeskog hade avgjort matchen. Landeskog lyckades peta till en passning av Nathan MacKinnon, som gick via Pittsburghs Kris Letang. Pucken hamnade över Marc-André Fleury i Pittsburgh-målet.

– Det var en turlig studs på övertid. Jag tror att jag bara försökte slå till den, sade Landeskog till journalister efter matchen.

”Ett turmål”

Men Denver Posts Mike Chambers beskriver snarare ”turen” som en fantastisk koordination mellan öga och hand.

– Jag fick ögonkontakt med Nate och försökte att gå på mål. Han skickade den på mål, Letang träffade den först och den flög rakt upp i luften. Jag försökte att träffa den, gjorde det inte helt, men tillräckligt för att få den att ändra riktning. Det var ett turmål, det var inte mycket skicklighet bakom, men jag är nöjd med det ändå, säger Landeskog enligt tidningen.

Landeskog hade drygt 13 minuter in i tredje perioden i numerärt överläge kvitterat för Colorado till 3–3. Skottet, snyggt upp i krysset på Fleurys plocksida, föregicks av snabbt och effektivt passningsarbete. Landeskog var en av dem som hyllades av nya tränaren Jared Bednar.

– Vi hade ett gäng grabbar som var arbetshästar i natt för oss och bar resten av laget. Vi lyckades hitta ett sätt att få jobbet gjort. Det var inte vackert, men vi hade några grabbar som gjorde det riktigt bra, säger han.

Onödiga utvisningar

Pittsburgh, som spelade utan skadade lagkaptenen Sidney Crosby, hade ledningen med 2–0 och 3–2 under matchen. Tränaren Mike Sullivan förklarade en del av förlusten med onödiga utvisningar. Fyra av lagets sju var antingen höga klubbor eller hakningar.

– Jag tror att en hel del av dem var möjliga att undvika. Jag tror att vi behöver vara mer ansvarsfulla med våra klubbor. Vi kan inte sätta oss i sådana situationer att vi ger domaren chansen att fatta den typen av beslut, säger han enligt Pittsburgh Post-Gazette.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.