Blekt Linköping utslaget ur CHL

Linköping är utslaget ur CHL. En svag inledningen och 0-4-underläge efter bara nio minuter bäddade för tjeckiska Liberec. Gästerna vann till slut med 3-6 och avancerade enkelt till åttondelsfinal med sammanlagt 10-4.

Det blev inget avancemang till åttondelsfinalen för Linköping. 4-1-förlusten mot Liberec i det första mötet följdes upp med ytterligare förlust. Tjeckerna vann med 3-6 och är därmed klara för nästa omgång efter sammanlagt 10-4.

Liberec rivstartade och efter slarv i Linköping kunde gästerna efter bara 27 sekunder prickade in ledningsmålet och kort därefter kom nästa kalldusch.

På en retur tryckte Michal Repik in 2-0-målet och med nio spelade minuter av den första perioden hade Liberec skaffat sig en 4-0-ledning efter mål av Michal Bulir och Petr Jelinek.

”Moralen gick ur oss”

– Inledningen av båda matcherna gjorde det omöjligt för oss att ta oss vidare här. Vi behövde en bra start för att skapa stress hos dem, men när ettan kom och sedan tvåan tror jag att moralen gick ur oss, säger tränaren Dan Tangnes.

Trots den svaga inledningen kom Linköping tillbaka och spelade upp sig. Broc Little reducerade till 1-4 i inledningen av den andra perioden och vid ställningen 1-5 satte Gustav Forsling 2-5.

Med sitt andra mål för kvällen satte Broc Little 3-5 i den tredje perioden innan gästernas Michal Repik satte 3-6 och fastställde slutresultatet.

– Tycker ändå att vi snyggar till siffrorna, men det är klart att vi är besvikna över att åka ut redan i sextonsdelsfinal, säger Tangnes.

Linköping-Liberec 3-6 (0-4, 2-1, 1-1)

Linköping: Broc Little 2, Gustav Forsling.

Liberec: Michal Repik 2, Michal Birner, Michal Bulir, Petr Jelinek, Branko Radivojevic.

Liberec vidare med sammanlagt 10-4.