Bisarra självmål sänkte Leksand

I desperat jakt på poäng för att ta sig upp på säker mark.

Då studsade allt emot Leksand.

Hemma mot Karlskrona föll man 1-4 – efter två bisarra självmål i första perioden.

– Leksand kör över oss första tio minuterna, sen reser vi oss, säger Karlskronas Emil Lundberg till Cmore.

Med sex poäng upp till säker mark och poäng i två raka matcher var Leksand suget på att fortsätta plocka poäng. Hemmalaget rivstartade matchen och radade upp målchanser.

Utdelningen uteblev och i stället kunde Karlskrona skapa sin första målchans för matchen efter sex spelade minuter. En målchans som dessutom gav mål.

Marcus Paulsson sköt i stolpen i friläge men på väg ut studsade pucken i ryggen på Leksand-målvakten Henrik Haukeland och tillbaka in i mål.

Snabb replik

Tio minuter senare var det dags för nästa självmål – och än mer oturligt var det för Leksand denna gång.

En Leksandsrensning i egen zon landade på Alexander Ytterells axel och över Haukeland in i mål till 0-2.

Med minimal utdelning och maximal otur i första perioden blev det inte roligare fem minuter in i andra perioden när Mattias Guter utökade till 3-0-ledning för Karlskrona. Marcus Paulsson drog till från blålinjen och Guter styrde in pucken med skridskon.

En snabb 1-3-replik från Jesper Ollas hjälpte inte när Jimmy Andersson serverade Emil Lundberg till slutresultatet 4-1.

Prekärt tabelläge

Leksand-tränaren Per-Erik Johnsson var inte nöjd med insatsen.

– Vi var långt ifrån att ta några poäng i den här matchen. Vi möter ett starkt Karlskorna. Det krävs mycket av oss om vi ska ta poäng i en sån här match. Jag kan bara säga att Karlskrona är bättre, säger han till Cmore.

I och med förlusten är det alltjämt sex poäng upp till Örebro på säker mark – och Örebro har en match mindre spelad.

För Karlskrona väger kvällens seger tungt när man skapar sig ett fyra poäng stort gap ner till Djurgården under slutspelsstrecket.

Slutspelskampen

Tre lag gör upp om de två sista platserna till slutspelet i SHL-ishockeyn. De sex första lagen går direkt till kvartsfinal, medan lag sju–tio får spela åttondelsfinal.

9) Luleå 64 poäng (–13 i målskillnad).

Återstående matcher: 2/3 Färjestad (borta), 4/3 Leksand (hemma), 7/3 HV71 (b), 9/3 Rögle (h).

10) Karlskrona 62 (–15).

Återstående matcher: 2/3 HV71 (h), 4/3 Skellefteå (b), 7/3 Brynäs (b), 9/3 Örebro (h).

11) Djurgården 58 (–30).

Återstående matcher: 1/3 Växjö (h), 3/3 Malmö (b), 4/3 Malmö (h), 7/3 Leksand (b), 9/3 Skellefteå (b).