Leksand tappade och föll i bottenmötet

Både Leksand och Örebro jagade sina första poäng i årets SHL. Nykomlingen Leksand ledde med 2-0 men lyckades inte hålla sin ledning och Örebro vann till slut med 3-2 efter förlängningen. Så jäkla skönt. Nu får vi äntligen slut på allt snack om att vi inte har vunnit”, säger Örebros Viktor Ekbom.

Två lag i stort behov av en seger. Hemmafansen törstade efter poäng och Alexander Ytterll gav dem anledning att jubla då han efter sju minuters spel gav Leksand ledningen.

I början av den andra perioden fick nykomlingarna powerplay och Johan Porsberger placerade in 2-0 bakom Julius Hudacek.

Hudaceks bakom Örebros vändning

Örebro kom tillbaka. Först reducerade Dominique Heinrich med ett skott från blålinjen. Sen kvitterade Siim Liivik.

Julius Hudacek hade många fina räddningar men det var lilllebror som blev matchjälte.

I förlängningen avgjorde Libor Hudacek med sitt 3-2 och Örebro tog sin första seger för säsongen.

– Vi har varit ängsliga inom laget. Det har varit flera lägen där vi spelat sarg ut istället för att hålla i pucken och jobba konstruktivt. Men i dag gjorde vi en bra match. Nu vänder det för oss, säger Viktor Ekbom.

”Nu känns det tveeggat”

Trots att Leksand fick med sig sin första poäng var det deppigt på läktaren.

– Nu känns det tveeggat. Visserligen förlorade vi matchen, men vi tog ändå en poäng, spräckte nollan och kom därmed in i serien, säger tränare Per-Erik Johnson.