Foto: Detroit Red Wings

Lidström förevigad – i Detroits omklädningsrum

Uppdaterad
Publicerad

Nicklas Lidström avslutade sin karriär för drygt två år sedan.

Men nu är han tillbaka – i Detroits omklädningsrum.

– Jag är väldigt stolt, säger han.

Efter fyra Stanley Cup-titlar och över 1 800 matcher avslutade Nicklas Lidström för två år sedan sin framgångsrika karriär med Detroit Red Wings.

Han gjorde det som en av klubbens största spelare någonsin, och fick för ett knappt halvår sedan sin tröja upphissad i taket i Joe Louis Arena.

NHL 2014-2015

Ansiktet avbildat

Nu har han fått ytterligare ett bevis på sin storhet i föreningen. I går hängde nämligen klubben upp en minnestavla med Lidströms ansikte avbildat och en hyllningstext inskriven på väggen i omklädningsrummet.

– Det är nåt jag är väldigt solt över. Jag visste om det i våras när jag var där. De som får tröjan upphängd i taket får en sån där bronsstatyett också. Så då fick jag se några bilder på den, säger han till SVT Sport, och fortsätter:

– Sedan fick jag bilder på den färdiga tävlan skickad till mig för några dagar sedan.

Vad tycker du om bilden på dig?

– Helt okej, hahaha. Över förväntan!

– Men jag är så klart mer stolt över saken som sådan än själva bilden.

”Känns jättebra”

Tavlan är uppsatt bredvid en annan Red Wings-legendars tavla: Steve Yzerman, skriver Red Wings på Twitter.

– Det känns jättebra att hänga bredvid honom. Jag och ”Stevie” spelade ju många år tillsammans och han var min kapten, så det känns som en bra placering, säger han.

Lidström arbetar numera som ambassadör för Detroit och som scout för klubben och kommer därmed att besöka Detroit under den kommande säsongen. Då kommer han att få se statyetten på ”riktigt”.

– Det kommer så klart att bli lite annorlunda. Men det ska bli kul att se, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet