Linköping nollade Örebro

Utspelat och helt utan chans borta mot Skellefteå i torsdags.

Något Örebro fick sota för två dagar senare.

Linköping nollade gästerna då man vann med 3-0 – efter härligt målvaktsspel av David Rautio.

Både Linköping och Örebro fick stryk i två av de tre första omgångarna – och man kan inte påstå att något av lagen visade storform nu heller.

Ändå var LHC det klart bättre laget och bjöds även på flera chanser av gästerna.

-Vi gör verkligen ingen bra match. Det är alldeles för mycket misstag, kritiserade lagkaptenen Henrik Löwdahl i C More.

Östgötarna åkte på rejält med stryk borta mot Skellefteå senast, då man var helt utan chans.

Nu gav Broc Little sitt lag en betydligt bättre start med ledningsmål på straff i den första perioden.

Detta efter att han själv snurrat runt, åkt sig fri och blev fälld.

-För egen del kändes det bra och skönt att äntligen göra första målet i min nya klubb, ler anfallsstjärnan.

Den 26-årige amerikanen har en teori på varför.

-Kanske för att pappa är här och hälsar på ett tag, sade forwarden – som kallt placerade pucken mellan benen på målvakten Julius Hudacek efter att först gjort en fint – till C More.

LHC tryckte sedan på och hade flera lägen att öka på.

Till slut kom utdelningen – då SHL:s skyttekung förra säsongen, Chad Kolarik, vispade upp 2-0 i nättaket efter ett härligt pass av Jeff Taffe i power play.

Både Joonas Jalvanti och Daniel Viksten träffade stolpe eller ribba på slutet av den andra perioden – annars hade hemmamålvakten David Rautio koll på läget.

-Vi har ett bra puckinnehav, men drar på oss för många utvisningar, menade Dan Tagnes, assisterande tränare i Linköping, i C More.

Rautio agerade väldigt stabilt och höll även nollan i den sista perioden. Bland annat efter en strålande parad i box play på Johan Wiklanders skott.

I stället satte Jonas Almtorp fullträff nummer tre i öppen bur på slutet.