Linköping körde över nykomlingen

Linköpings femte seger i rad innebar en lika tung svit för Malmö – fem förlorade matcher i följd.

Linköping inledde matchen med att att ta en tvåmålsledning. Första målet styrdes in av en Malmöförsvarare, efter skott på mål av Carl Dahlström. Efter ett misstag i samband med ett byte fick Linköpings Sebastian Karlsson fri väg in i Malmös zon och kunde enkelt passa till Anton Karlsson som gjorde 2-0.

Malmö reducerade i powerplay precis innan den första periodvilan. Direkt efter tekning drog Jens Olsson till med ett skott som gick rätt upp i krysset.

Hockeykväll

I början av andra perioden bäddade ett nytt Malmö-misstag för ett nytt Linköpings-mål. Garrett Roe noterades för sitt fjärde mål för säsongen.

Jakob Lilja gjorde sedan två mål för Linköping, där han vid 5-1 ensam tog pucken från egen planhalva och lurade bort två Malmöbackar.

I tredje perioden gjorde Linköping ytterligare två mål. Sebastian Karlsson lyfte in 6-1 i powerplay och slutresultatet 7-1 sattes av Linköpings sjätte målgörare för kvällen: Broc Little.