Andersson skadade sig mot Finland. Foto: Bildbyrån

Lugnande besked för SHL-stjärnan – ”Inget brutet”

Uppdaterad
Publicerad

I slutskedet av gårdagens Karjala-match, mellan Tre Kronor och Finland, lämnade Nils Andersson isen efter en tuff tackling. Under måndagen kom ett betryggande svar från Malmö Redhawks sportchef: ”Det handlar om en mjukdelsskada”, säger Patrik Sylvegård till SVT Sport.

Det var bara minuter kvar av matchen mot Finland när Nils Andersson, försvarare i överraskningslaget Malmö Redhawks, fick en tackling av Veli-Matti Savinainen – och klämdes mot sargen.

Läs mer: Tre Kronor krossat av Finland

SVT:s expert Mikael Renberg befarade att axeln skulle vara ur led, eller armen bruten.

Men riktigt så illa ska läget inte vara. Malmös sportchef ger ett positivt svar.

– Enligt landslagsläkaren är det inte så farligt. Inget är brutet, det handlar om en mjukdelsskada, säger Patrik Sylvegård.

Magnetröntgen på tisdag

Det var planerat att Andersson skulle genomgå en magnetröntgen under måndagen, men tyvärr fanns ingen tid ledig. Röntgen ska därför genomföras först i morgon, så även om skelettskada kan uteslutas – är det fram tills dess en oviss prognos för 25-åringen.

– Det är svårt att säga just nu. Det kan röra sig om att han är bort en dag, en vecka eller en månad. Men har vi tur så är han med redan på torsdag. Så det är klart betryggande, det hade varit mycket värre om det hade varit till exempel en hjärnskakning, säger Sylvegård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.