Se stökiga situationerna och Luleås två mål på fem sekunder i spelaren. Foto: TV4 play.

Luleå vann stökigt Norrlandsderby mot Skellefteå

Luleå vann det stökiga derbyt mot Skellefteå.

Efter matchen kom mycket att handla om Pär Lindholms slag mot Brendan Shinnimin.

Nu meddelar disciplinnämnden att Lindholm stängs av i en match.

Derbyt kändes lite extra laddat än brukligt. Det märktes till exempel på när Skellefteås Petter Granberg och Brendan Shinnimin i Luleå började bråka rejält och svinga högerkrokar mot varandra i andra perioden och fick matchande utvisningar.

Några minuter senare var Shinnimin inblandad på nytt, den här gången då han tog emot ett slag i nacken av Pär Lindholm. En händelse som gick domarna förbi.

– Jag njuter, det är jävligt rolig hockey. Det är kampen, känslorna. Båda lagen vill vinna och visa fansen att vi är bästa laget, säger Pär Lindholm till TV4 Play.

”Det där är matchstraff”

SVT:s experter tyckte däremot att Pär Lindholms slag på Shinnimin var allt annat än njutbart.

– Det är Shinnimin som ger den första tacklingen. Och sedan Lindholm, det är ett hjärnsläpp kort och gott. Crosscheckingen, Shinnimins, är en solklar utvisning, Lindholms är ett matchstraff, säger Jonas Andersson.

Se båda händelserna i spelaren ovan.

Dagen efter har disciplinnämnden bekräftat att Lindholm stängs av i en match. Därmed missar han Skellefteås möte med Örebro.

Två mål på fem sekunder

Att det var tajt och jämnt är nästan en underdrift. Men till sist spräcktes målnollan när Linus Omark, helt ren och stillastående framför mål, visade kyla och placerade in 1-0 för hemmalaget.

– Skönt att göra mål på min kompis, David (Rautio). Jag brukar göra mål på honom, säger Omark med ett leende till TV4 Play.

Och precis efteråt fick stjärnan en tackling in i sargen och en utvisning med sig. Och direkt från nedsläppet kom pucken till Oscar Eklind som snärtade in 2-0, fem sekunder efter första målet.

Höll nollan

Med nästan fem minuter kvar av matchen plockade Skellefteå ut målvakten och pressade på för att komma ikapp sin rival. Men Luleås målvakt Matteus Ward motade alla skott och höll sin andra nolla för säsongen.