Foto: Bildbyrån

Luleås damlag bjuds in till mästarmöte i USA

Uppdaterad
Publicerad

Luleås damlag blev svenska mästare direkt. Nu kan de få möta nordamerikanska NWHL-segrarna – i Boston.

Luleå hockeys satsning på ett damlag blev både en sportslig och publikmässig succé redan första året. Nu har de svenska mästarna bjudits in av nystartade NWHL för ett möte med ligans regerande mästare Boston Pride, srkiver NSD.

”Känns stort”

– Ligan vill öppna upp nästa säsong med ett mästarmöte mellan oss och dem, i Boston. Det känns stort att få en sån förfrågan, det visar på kraften i framför allt vår liga men också för det vi i Luleå Hockey gör, säger tränaren Fredrik Glader till tidningen.

Den amerikanska ligan har bara existerat i en säsong.

– Det är en möjlighet att kanske på sikt få till en årligt återkommande mästarmöte. Jag tycker att vi har Europas bästa liga, det känns spännande, säger Glader.

”Kostar en del”

Matchen är tänkt att spelas i oktober, när den svenska ligan redan är igång. Det är ännu inte klart om den kan bli av.

– Det hade varit häftigt, men det kostar ju en del att flyga ett helt hockeylag till Boston och det måste man ta hänsyn till. Jag har lyft frågan till klubbledningen så får vi se vad den tar för beslut, säger Glader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.