Lundqvist het i Rangers kross

Uppdaterad
Publicerad

Svenske stjärnmålvakten Henrik Lundqvist storspelade i natt när hans New York Rangers vann med 5-1 i Stanley Cup-semin mot Tampa Bay – 2-2 i matchserien nu.

Henke motade 38 av 39 puckar, och utsågs till matchens största stjärna. En skön revansch för Lundqvist, som i de två föregående mötena mellan lagen släppt in sammanlagt tolv mål.

– Det var 48 tuffa timmar före kvällens match och jag var medveten om att jag behövde spela bättre än att bara vara okej för att vi skulle vinna, sa Henke till Expressen.

NHL 2014-2015

Han ägnade sig åt självrannsakan men grävde inte ner sig.

– Samtidigt gäller det att inte överanalysera och komplicera saker och ting alltför mycket. Jag hade stor hjälp av vår målvaktstränare Benoit Allaire.

Henke visade tidvis världsklass – i synnerhet under en mittperiod när det kändes som att Tampa var på väg att ta över på samma sätt som i onsdags.

– Grejen är att jag tycker jag spelat okej även i de tidigare matcherna, men okej är inte tillräckligt mot Lightning. Jag måste helt enkelt upp på en annan nivå och ikväll kändes det som att jag lyckades, säger han till Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet