Zibanejad satte 2-0 och Lundqvist höll nollan när Rangers vann. Foto: TT Nyhetsbyrå

Lundqvists storspel gav Rangers första segern

Storspel med 34 räddade skott. Henrik Lundqvist höll säsongens första nolla när New York Rangers tog första segern. Mika Zibanejad satte spiken i kistan med sitt fjärde mål på tre matcher.

– Det var en tuff start i går, så det var skönt att revanschera sig så snabbt, säger Lundqvist till SVT Sport.

Det blev en svettig afton för den 35-årige svensken i New York Rangers kasse. Under den första halvan av inledningsperioden, fick gästande Montreal inte mindre än två mål bortdömda.

”Något att bygga vidare på”

Bägge situationerna gick upp till NHL:s situationsrum, som bägge gångerna dömde bort målen – första för spark och andra för målvaktsinterference.

– Det var skönt att vi fick chansen att revanschera oss här inom 24 timmar. Det var tufft i går med en tuff start på den matchen, säger Lundqvist till SVT Sport.

Lundqvist som i matchen innan nattens drabbning släppte in fem mål i första perioden i förlustmatchen mot Toronto med 8-5.

– Nu fick vi chansen att spela en match med mer struktur och mindre misstag. Första segern för i år var skönt, det är något att bygga vidare på.

Zibanejads fjärde mål

I stället kunde Rangers ta ledningen två minuter från slutet av den första perioden, Brady Skjei målskytt.

Den andra perioden slutade mållöst och i den tredje kunde Mika Zibanejad – via sitt fjärde mål på tre matcher – stänga matchen med sitt 2-0-mål, snyggt framspelad av Pavel Buchnevich från en position bakom kassen.

– Pucken trillar in just nu, så det är skönt, säger Zibanejad till SVT Sport.

Detta var Rangers första seger för säsongen.