Lundqvist hoppas på spel mot Finland

Uppdaterad
Publicerad

En febersjuk Henrik Lundqvist missade World Cup-premiären mot Ryssland.

Men målvaktsstjärnan hoppas på spel när Tre Kronor möter Finland i kväll.

”Jag är optimistisk till spel men det är coacherna som bestämmer”, säger han till SVT Sport.

Jacob Markström vaktade kassen när Tre Kronor besegrade Ryssland med 2–1 i en dramatisk match mot Ryssland.

Uttalade förstemålvakten Henrik Lundqvist insjuknade i feber och fick se sin kollega storspela och rädda 27 av 28 skott.

World Cup i ishockey

– Jag har inte känt mig helt hundra de sista två dagarna utan har varit väldigt tung i kroppen. Men det känns bättre i dag. Jag har druckit mycket vätska och fått medicin och sådär. Lite vila på det så ska det nog kännas bra i morgon, säger Lundqvist till SVT Sport efter måndagens träningspass.

– Det var tråkigt att behöva ta beslutet att stå över matchen i går men du kan inte sätta dig själv före lagets bästa. Jag hade en dialog med Markström som sade att han var redo och då kändes det lättare att ta beslutet, fortsätter Lundqvist.

”Hårt på träningen”

Markström själv sade efter matchen mot Ryssland att han tycker att Lundqvist borde vakta kassen mot Finland förutsatt att han är frisk.

Men förbundskapten Rikard Grönborg ville i dag inte säga något om sitt val av burväktare.

– Jag har inte pratat med Henrik efter träningen än, säger Grönborg till SVT Sport.

Lundqvist själv är optimistisk till spel men vill avvakta och se hur kroppen svarar på dagens träningspass.

– Jag körde rätt hårt på träningen i dag så vi får se hur det känns i eftermiddag. Men jag är positiv. I slutändan är det upp till coacherna att bestämma men jag hoppas åtminstone stå till förfogande, säger New York Rangers-stjärnan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

World Cup i ishockey

Mer i ämnet