Foto: TT Nyhetsbyrån

”Måste få honom i en mot en-situationer”

Uppdaterad
Publicerad

Juniorkronorna har 15 insläppta mål under de två senaste matcherna. Förbundskapten Rikard Grönborg är inte nöjd med storstjärnan William Nylanders roll efter matcherna mot USA och Kanada.

– Vi måste få honom i en mot en-situationer oftare. Nu känns det som han går igenom fem gubbar hela tiden, säger Grönborg till Expressen.

Det är fler som inte är nöjda efter genrepen mot de Nordamerikanska lagen.

JVM i ishockey

– Vi måste prata igenom det här vi killar i laget och se över varför det blev som det blev. Tio mål ska vi inte släppa in, det är helt oacceptabelt, säger lagkapten Jacob de la Rose.

Grönborg fortsätter om Nylanders roll i laget:

– Vi måste se till att han får bra omgivning och en bra miljö. Sen får vi se i vilken position, center eller forward är annorlunda här på liten rink också. Där William är bäst är i en mot en-situationer och där måste vi få honom ofta. Nu känns det som att han går igenom fem gubbar. Det är en av diskussionerna vi kommer ha i ledarstaben, säger Grönborg.

Sveriges inledande match i JVM spelas i morgon mot Tjeckien klockan 22.55. En match du ser här på SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet