Arkivbild från en Färjestadsseger mot Örebro tidigare i höst. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Matchstraff tog bort FBK:s chans

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad vann hemma mot tjeckiska Liberec med 2-0 men åkte ur 16-delen i CHL med 3-4 totalt i en öde arena. Det blev nerv de sista 92 sekunderna när hemmalaget jagade ytterligare ett mål, som skulle gett förlängning.

När FBK skulle sätta in slutforceringen med åtta minuter kvar åkte Milan Gulas på ett matchstraff efter att fult ha kört in i Jan Stransky från ”blind side”, en tackling som tog illa i huvudet. Det gav matchstraff och spel i boxplay i fem minuter och FBK:s forcering kom av sig helt.

Magnus Nygren fick in ett slumpskott till 2-0 med 1.32 kvar efter att FBK tagit ut målvakten Lars Haugen, som var hemmalagets bäste spelare, och var då ett mål från en förlängning. Ett dussintal bortafans som tagit sig ända till Löfbergs Lila Arena kunde jubla efter slutsignalen.

Champions Hockey League

”Vi gav det ett försök”

– Vårt 2-0 kom för sent och det är tråkigt och det är lite surt men vi gav det ett försök, säger tränaren Leif Carlsson till SVT Sport och tyckte att laget sett över 60 minuter var lite för ”tunna”.

Han såg Gulas tackling som ett olycksfall i arbetet.

– Han visar normalt sett inte upp den sidan och vi tappade en av våra offensivt bästa spelare, säger Carlsson.

Efteråt strechade Magnus Nygren med Liberecs Martin Sevc, som spelade ett par säsonger i Färjestad. Fotograferna flockades när de stod på knä mitt emot varandra och samtalade i vänlig ton – långt i från de hårda smällarna under matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet