Mikael Samuelsson avgjorde i sudden

Mikael Samuelsson avgjorde matchen mot schweiziska Fribourg i sudden death hemma på Hovet (5–4).

Efter en fin pass av Marcus Sörensen kunde nyförvärvet bara raka in pucken i tom bur.

Djurgården låg annars risigt till i matchen men vände 1–3-underläge inför slutperioden till ledning 4–3.

Champions League 2014-2015

Marcus Högströms soloräd när han rundade en spelare, gick in mot kassen och tryckte in ledningspucken såg ut att bli segermålet – men bortalaget kvitterade 3,44 från slutet efter ett rappt handledsskott av Joel Kwiatkowski.

Ett fint styrkebesked av Dif som är nykomling i SHL den här säsongen.

Växjö körde över Mannheim

Vid sidan av Skellefteå imponerade tippade SHL-topplaget Växjö rejält när de slog Mannheim med hela 6–1 hemma.

Smålänningarna ryckte från 2–1 till 6–1 då tyskarna inte orkade stå emot trycket. Växjös målvaktsförvärv Christopher Nihlstorp gjorde en bra match i mål och räddade 29 skott.

– Vi får utdelning under hela matchen i princip, säger tvåmålsskytten Alexander Johansson till Eurosport.

Förluster för Frölunda och Färjestad

Frölunda förlorade mot Geneve med 4–3 på bortais.

Göteborgarna hade många chanser i numerärt överläge men spelet stämde inte alls i den spelformen – inledningsvis.

Ett exempel på bristerna var när schweizarna i andra periodens slutsekunder slog in 3–0 i spel tre mot fem.

Frölunda kom tillbaka och lyckades reducera två gånger om i spel fem mot fyra men kom inte närmare.

Färjestad åkte på en tung förlust borta mot Wien. Förlusten grundlades tidigt i den första perioden när Niklas Arell åkte på matchstraff efter en tackling mot huvudet.

Därpå gjorde Wien tre snabba mål och kunde sedan relativt enkelt glida i från till en 4–1-seger.

– Vi fick en tuff start på matchen. Vi började visserligen bra de första två minuterna, men sedan fick vi utvisningen och fem minuters spel i boxplay. De gjorde mål och fick mycket energi från det, säger Tommy Samuelsson i SVT Play.