Seriesuveränen ångar vidare

Bara en förlust i årets SHL. I kväll ångade seriesuveränen Frölunda vidare när man besegrade Modo med 3-2 och tog säsongens 13:e vinst. Segerorganisatör för gästerna blev Sebastian Stålberg i den tredje perioden.

– Skönt att få avgöra och att få vara med och bidra, säger Stålberg till C More efter matchen.

Med knappa sex minuter kvar att spela nådde ett skott fram till forwarden som fick öppet mål och enkelt kunde skicka in 2-3.

Frölunda, som imponerat stort i årets SHL och toppar tabellen, öppnade starkt. Tabellettan behövde bara två minuter för att spräcka nollan.

Efter slarv i hemmalaget hittade en studsande puck fram till Johan Sundström som med hjälp av skridskon såg till att ge gästerna ledningen med 1-0.

– Inte det snyggaste målet jag har gjort, men alla mål räknas, sa Sundström till C More efter den första perioden.

Spel i numerärt överläge bäddade för Modo som kom tillbaka två gånger om.

Först skickade Joel Kwiatkowski in 1-1 och vid underläge 2-1 utjämnade Per-Åge Skröder till 2-2.

I den tredje perioden visade dock Frölunda varför man toppar tabellen när Stålberg avgjorde och såg till att serieledaren kunde inkassera sjätte raka segern.