Modo imponerade i måstematchen

Modo stod för en stark insats i streckmatchen hemma mot Rögle. Det blev seger med 4-1 till slut och Modo närmar sig nu Rögle i bottenstriden. ”Man ska inte säga att poäng inte är viktigt, för så är det för oss i det läget vi är”, säger Modos assisterande tränare Fredrik Olausson till C More.

Tre otroligt viktiga poäng stod på spel, framförallt för hemmalaget Modo som vid förlust riskerade att halka sju poäng efter Rögle i kampen kring kvalstrecket.

– Det är en viktig match, det vet vi innebörden av, men vi fokuserar på vår egen prestation och siktar hela tiden på att bli bättre, sa Modos tränare Andreas Johansson till C More inför matchen.

Och i inledningen syntes inte senaste tidens dåliga resultat för Modo alls. I ett tidigt numerärt överläge slängde Jesper Lindgren in pucken som slank in vid en skymd Oskar Dansks stolpe och hemmaledning redan efter 1:40.

Rögle skapade sedan flera bra chanser men Modo fortsatte vara effektiva. Återigen skymdes Oskar Dansk och Joel Kwiatkowskis skott från blålinjen innebar 2-0 efter 9:17 och ställningen stod sig perioden ut.

– Jag tycker vi spelar bra. Vi utnyttjar powerplay bra och jobbar hårt i deras zon, sa matchen första målskytt Jesper Lindgren till C More efter den första perioden.

”Han är ur position”

Andra perioden präglades av en del irritation från båda lagen. Rögle reducerade till 2-1 genom Christopher Liljewall men Modo svarade direkt.

Med en hel del hjälp från Dansk, vars agerande var tveksamt, kunde Peter Öbergs något lösa skott hitta nätet och Modo gick till pausvila med en 3-1-ledning.

– Jag har ju inte bättre skott, han är ur position, så det var lite tur, sa Öberg till C More.

I den tredje perioden byttes Dansk ut till förmån för Lars Volden, men det hjälpte föga. Efter drygt sju minuter av den sista perioden utökade nämligen Carl Grundström till 4-1 och säkrade tre blytung poäng för Modo i botten av tabellen.

– Man ska inte säga att poäng inte är viktigt, för så är det för oss i det läget vi är. Jag är jättenöjd. Vi är rätt effektiva i dag, vi gör ett par bra hockeymål, säger Modos assisterande tränare Fredrik Olausson till C More.