Matias Lassen, näst längst till höger, började säsongen i Leksand och får nu möta sitt gamla lag. Foto: Bildbyrån

Mora till SHL-kval – mot Leksand

Mora tog hem den tredje matchen i hockeyallsvenska finalen mot Karlskoga med 4-1 och är klart för SHL-kval. Där väntar ett stekhett derby mot Leksand.

Redan efter Moras andra vinst över Karlskoga för två dagar sedan, då Leksands jumboplats i SHL var klar, började det pratas om det eventuella mötet mellan lagen. Och visst blir det ett ”Siljansderby”.

I den tredje hockeyallsvenska finalen, mellan ettan och tvåan i hockeyallsvenskan, var Mora återigen starkast. Man tog ledningen genom Jacob Nilsson efter knappt 14 spelade minuter av den första perioden.

Lassen får möta förra laget

Blott 30 sekunder och en snabb spelvändning senare stod det 2-0 på resultattavlan. Emil Aronssons skott i krysset gav Karlskoga en minst sagt tung uppförsbacke.

Victor Ejdsells reducering med två minuter kvar av perioden innebar visserligen att hoppet om en seger levde, men det hoppet släcktes på två minuter i den andra. Först gjorde Matias Lassen 3-1 innan Viktor Amnér kort därefter drog ned rullgardinen för Karlskoga med sitt 4-1-mål.

Renberg: ”Blir knallhårt”

3-1-målskytten Matias Lassen började säsongen i Leksand, och får nu alltså möta sina forna lagkamrater i kampen om en SHL-plats.  Redan fem minuter innan slutsignalen skrek Moras klack ”krossa Leksand”.

Ett Leksand som genrepade med förlust i kväll.

SVT Sports expert Mikael Renberg tror på en jämn serie mellan Dalalagen.

– Det kommer bli knallhårt. Men Mora har en jättebra chans att vinna, säger han i Hockeykväll.

Fakta: Så spelas slaget om Dalarna

Onsdag 22/3: Leksand-Mora

Fredag 24/3 : Mora–Leksand

Söndag 26/3: Leksand–Mora

Tisdag 28/3: Mora–Leksand

Torsdag: 30/3: Leksand–Mora (Eventuellt)

Lördag 1/4: Mora–Leksand (Eventuellt)

Måndag 3/4: Leksand–Mora (Eventuellt)